Spaghetti Carbonara
Potrzebne składniki :
- 500 g boczku wędzonego
-ser np:parmezan
-3-4 żółtek
-makaron
-śmietanka 30%
- olej
-sól , pieprz
Potrzebny sprzęt :
- deska
-nóż
-garnek
-patelnia
-miseczka
- rózga
- mały garnek
Sposób przygotowania:
-w osolonej wodzie ugotowac makaron
- na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojony boczek
-zetrzeć ser na tarce i wymieszać go z żółtkami i małą ilością śmietanki
-do zrumienionego boczku dodać połowę śmietanki i dusić
- następnie na patelnię wlać śmitankę z rozmieszanymi żółtkami i startym serem
-podgrzewać wszystko ale tak aby nie doprowadzić do zagotowania , gdyż zagotowanie powoduje ścięcie się żółtek (żółtko nie może być ścięte ) .
Bardzo lubię :) a mój mąż uwielbia więc często robię spaghetti carbonara.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie :)
dziękuję twój blog też jest super :)
Usuńdzięki za wizytę :)
OdpowiedzUsuńPycha makaron